Grad Zagreb dodijelit će 2,3 mil. eura potpora obrtnicima i poduzetnicima

Bez autora
Sep 26 2024

Grad Zagreb je raspisao natječaj za potpore zagrebačkim obrtnicima i poduzetnicima za koje su osigurana sredstva od 2,3 milijuna eura iz gradskog proračuna, a rok za prijavu je do 3. listopada, izvijestili su u četvrtak iz Grada Zagreba.

Grad će dodijeliti potpore zagrebačkim obrtnicima za razvoj društvenog poduzetništva, organiziranje gospodarskih događanja, proširenje turističke ponude u Zagrebu i na Medvednici, te smanjenje otpada od hrane.

Trenutno je aktualno pet javnih poziva.

Javni poziv za dodjelu potpore za očuvanje i razvoj obrtničkih djelatnosti za 2024. godinu, kojim se potpore dodjeljuju za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti.

Korisnici potpora su obrti, mikro, mala i srednja trgovačka društva u vlasništvu fizičkih osoba. Potpore iznose od 1.500 do 4.000 eura, a ukupan iznos osiguranih sredstava u proračunu Grada Zagreba za 2024. je 1,3 milijuna eura.

Aktualan je i javni poziv za dodjelu potpore za razvoj društvenog poduzetništva te društvene i solidarne ekonomije za 2024. Potpore se dodjeljuju za aktivnosti koje doprinose zelenoj tranziciji i kružnom gospodarstvu i inkluziji marginaliziranih i socijalno osjetljivih skupina.

Korisnici potpora su zadruge te trgovačka društva. Potpore iznose od 10.000 do 30.000 eura, a iznos osiguranih sredstava u proračunu za 2024. je 300.000 eura.

U postupku je i javni poziv za dodjelu potpore za organiziranje gospodarskih događanja Grada Zagreba za 2024. Potpore se dodjeljuju za organiziranje gospodarskih događanja koja doprinose ukupnom gospodarskom razvoju.

Korisnici potpora su mikro, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i obrti. Potpore iznose od 5.000 do 20.000 eura, a iznos osiguranih sredstava u proračunu za 2024. je 130.000 eura.

Nadalje, javni poziv o dodjeli potpora za organiziranje događanja u cilju proširenja turističke ponude na području Grada Zagreba i Parka prirode Medvednice.

Ta je mjera novost Gradske uprave i odnosi se na potpore koje se dodjeljuju za sufinanciranje troškova organiziranja događanja koja doprinose proširenju turističke ponude na području Grada Zagreba i Parka prirode Medvednica. Korisnici potpora su mikro, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i obrti.

Potpore iznose od 5.000 do 20.000 eura za događanja na gradskim tržnicama i izvan užeg centra Grada te od 3.000 do 15.000 eura za događanja na području Parka prirode Medvednica. Iznos osiguranih sredstava u proračunu za 2024. je 400.000 eura.

Aktualan je i javni poziv za dodjelu potpora za nabavu uređaja za smanjenje otpada hrane za 2024. godinu. Nova mjera odnosi se na potpore za nabavu uređaja za smanjenje otpada od hrane za 2024. godinu.

Korisnici su mikro, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, obrti i ustanove u vlasništvu fizičkih osoba. Potpore iznose do 20.000 eura, a iznos osiguranih sredstava u proračunu Grada Zagreba za 2024. je 200.000 eura, navodi se u priopćenju Grada Zagreba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik